Výrazné víťazstvo a výborný výkon

TIPOS 3. futbalová liga Stred 17.kolo

MFK Zvolen vkročil do jarnej odvetnej časti TIPOS 3.ligy Stred víťazstvom v Čadci a v prvom domácom jarnom stretnutí musel čeliť druhému mužstvu tabuľky, ktoré bolo jednoznačným favoritom, veď doteraz prehralo iba dvakrát. V prvom vzájomnom stretnutí v jesennej časti si Zvolenčania odviezli z Malohontu bod po remíze 1:1, o ktorú sa pričinil gólom najlepší strelec MFK Hric.

MFK Zvolen – MŠK Rimavská Sobota 3:0 (1:0)

Góly: 19´ Hric (PK), 47´ Neušel, 56´ Totkovič

ŽK: 12´Vávro, 81´ Cavar, 89´ Bil – 39´ Köböl, 89´ Kováč

Rozhodovali: Horný - Považan a Maslen

Divákov: 289

Zostavy:

MFK Zvolen:

Tomáš Lehocký - Adam Vávro (68´ Marko Pavlík), Rastislav Pepich, Igor Kotora (C), Matúš Jurášek, Adam Krčmárik, Miroslav Neušel (75´ Miroslav Bil), Vladislav Slovák (80´ Jakub Cavar), Marek Totkovič (64´ Marcel Kurej), Erik Hric (89´ Rastislav Kysel), Kristián Psársky

Tréner: Miloš Foltán

MŠK Rimavská Sobota:

Niko Páriš - Tomáš Kočiš, Nemanja Spasojević, Tomáš Fajčík, Marcel Jass (89´ Denis Dudek), Máté Köböl, Dávid Kalmár (80´ Erik Suja), Patrik Kováč, Lukáš Hrnčiar, Ilija Janković, Peter Vasilko (C)

Tréner: Eugen Bari

Hostia začali výborne, už po výkope získali roh, no domáci ukázali, že sa na súpera dokonale pripravili, po rohu založili rýchly protiútok, Krčmárik preniesol hru za obranu a Hricov pokus po prieniku do pokutového územia skončil tesne vedľa. Hostia sa snažili nakopávať dlhé lopty za zvolenskú obranu, no tá pracovala elasticky a pozorne, zakladala rýchle kontry. V 5 minúte zachraňoval Páriš pádom pod nohy Psárskeho, domáci vyhrávali osobné súboje a z tlaku získali sériu rohových kopov. Hostia hrali tvrdo, v osobných súbojoch často padali, v 12 minúte však videl žltú domáci Vávro po kontakte s Hrnčiarom. Priamy kop Fajčíka ľahko zlikvidoval s prehľadom chytajúci Lehocký. V 19 minúte stratil loptu Kováč, Janković pri Krčmárikovom obhodení v šestnástke zahral rukou a Hric s istotou nariadenú penaltu premenil. 1:0. Hostia pohrozili až po polhodine hry, keď Pepich zahral pre istotu loptu na roh, ale Lehocký center v klbku hráčov s istotou našiel. Do polčasu ešte zaujala Slovákova strela z priameho kopu a Kotora najprv zblokoval strelecký pokus Jassa, potom mohol po rohu zvýšiť vedenie, no jeho hlavičke chýbalo pár centimetrov.

Do druhého dejstva nastúpili domáci veľmi sebavedome a po prieniku Hrica získali priamy kop, z neho Hric našiel v päťke Neušela a ten presnou hlavičkou zvýšil vedenie MFK. 2:0. Hostia znova pritvrdili, padali v osobných súbojoch a pýtali si fauly. Domáci si však umne rýchlo odovzdávali loptu, podnikali rýchle kombinačné akcie. V 56 minúte sa najlepšie v pokutovom území zorientoval Totkovič, uvoľnil sa cez obrancu a delovkou pod žrď nedal Párišovi šancu reagovať. 3:0. O päť minút mohli hostia výsledok korigovať, po Pepichovej ruke však Janković pokutový kop nepremenil. Lehockému pomohla žrď a ustrážil si čisté konto až do konca stretnutia napriek sympatickej snahe hostí ešte výsledok aspoň upraviť. Keď šance MFK Hrica v brejku, dokonca trojice Zvolenčanov na osamelého Vasilka gólom neskončili zaknihovali Zvolenčania prekvapivo, ale zaslúžene plný bodový zisk.


Vyjadrenie trénera:

Tréner Miloš Foltán stretnutie zhodnotil: „Prvý kráť v sezóne sme strelili tri góly, paradoxne mužstvu, ktoré dostalo najmenej gólov v súťaži. Ostávame však naďalej pokorní a skromní a ideme od zápasu k zápasu. Čakajú nás dva zápasy na Orave a na Liptove, kde sa pokúsime vylepšiť si plusové body a potom sa chceme v rovnakom svetle ako dnes predstaviť pred našimi fantastickými fanúšikmi.“

Postava zápasu:1

Kristián Psársky.

Odviedol penzum práce na hrote. Zrážal sa so stopérmi, vyhrával súboje, s ktorých ťažili spoluhráči. Aj napriek strele do brucha to ustál a dohral celý zápas.

Postava zápasu: 2

Okrem hráčskej osobnosti si určite takýto „titul“ zaslúži i tréner Miloš Foltán,

stmelil úžasný kolektív, každému dokázal zadeliť herné úlohy podľa jeho predností a schopností, nenútene vštepil hráčom nielen zárodky akéhosi patriotizmu, ale dokázal ich zapáliť pre spoločnú vec, hrať za toho druhého, k tomuto stretnutiu bravúrne vymyslel taktiku, ktorú dokázali proti favoritovi uplatniť, na striedačke žil s dianím na ihrisku a vo vymedzenom priestore ho bolo plno počas celého zápasu.

Okamih zápasu:

Situácia pred penaltou, keď Krčmárikov ľahký pohyb a dôraz v súperovom pokutovom území vyústil v ruku hosťujúceho hráča. Prvý gól nakopol MFK k výbornému výkonu

Poznámka:

po príchode do šatní po stretnutí sa spustila spontánna oslava, víťazné skandovanie sa rozliehalo areálom štadióna.

Bolo však na mieste, pretože tento kolektív ma ducha. Spolu sa tešia, vyhrávajú i prehrávajú, držia spolu a pomáhajú si.

V jarnej časti TIPOS 3. futbalovej ligy Stred v 18. kole 7.4. 2019 hrá MFK Zvolen o 15,30 hodine v Námestove proti domácemu MŠK.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK