Z Lučenca bez bodu

TIPOS 3. futbalová liga Stred - 27.kolo

MŠK Novohrad Lučenec – MFK Zvolen 1:0 (0:0)

Góly: 53´Mészároš

ŽK: 61´ Pavlík

Rozhodoval: Faber

Diváci: 200

Zostavy:

MŠK Novohrad Lučenec:

Miroslav Grujičić – Andrej Pipíška, Lazar Janković, Miroslav Sarvaš (69´Dušan Kamenský), Stefan Jovanović, Marek Majchút, Róbert Berky, Attila Botoš (78´Tomáš Mojžiš), Tomáš Mészároš, Dušan Veselka (86´Tomáš Bajzík), Adam Keszi

Tréner: Marián Berky

MFK Zvolen:

Milan Mráz– Rasťo Pepich, Miroslav Bil (78´ Peter Hulec), Igor Kotora (C), Marko Pavlík (64´ Matúš Jurášek), Marek Orság (53´ Vladislav Slovák), Miroslav Neušel, Marcel Kurej (69´ Jakub Cavar), Miroslav Antal, Erik Hric, Kristián Psársky (46´ Ján Slovák)

Tréner: Miloš Foltán

Zvolenskí treťoligoví futbalisti v predposlednom zápase sezóny hrali na ihrisku jedenásteho mužstva tabuľky. S Lučencom v prvom zápase v jesennej časti vyhrali 2:0. Novohrad v poslednom domácom stretnutí zvíťazil o dva góly nad Čadcou a v poslednom kole prehral najtesnejším rozdielom v Rimavskej Sobote. V zostave MFK absentovali zranení Lehocký a Totkovič.

Už v úvode stretnutia Zvolenčania zatlačili domácich pred vlastnú šestnástku. Hrali dobre v strede poľa a výkonom domácich zaskočili. Pozorne bránili a vytvorili si aj šance, no strelecky sa im nedarilo. Domáci neprekvapili svojimi pokusmi brankára Mráza.

Do druhého dejstva tak mužstvá nastupovali za bezgólového stavu. O osude stretnutia sa rozhodlo v 53 minúte, keď bohužiaľ platilo otrepané nedáš dostaneš. Najprv neúnavný Neušel hlavičkoval na bránku Grujičića, síce ho prekonal, no lopta šla od žrde do opačnej žrde a odrazila sa von. Z protiútoku bol naopak úspešný Mészároš a rozhodol o plnom bodovom zisku Novohradu. Zvolenu sa do konca stretnutia už skórovať nepodarilo.

Pred posledným kolami tak MFK figuruje na štvrtom mieste so ziskom 50 bodov..

Vyjadrenie trénera:

Tréner Miloš Foltán po skonštatoval: „Dnešné stretnutie sme v závere nezvládli. Podľa priebehu prvého polčasu sme ho mali vyhrať. No po anglickom dvojtýždni tentoraz na nás doľahla únava a súper, ktorý mal voľno to využil.“

Postava zápasu:

Výborný výkon podal Miroslav Neušel, neúnavne bojoval a hral výborne pozične,

bol blízko ku gólu, jeho súboje boli ozdobou stretnutia

Okamih zápasu:

53 minúta – gól domácich, no predtým šanca Neušela, keď lopta šla od žrde do žrde a von

V programe MFK je už iba posledný zápas sezóny v sobotu 15. 6. 2019 domáci zápas s TJ Tatran Krasno n/K. (17,00).

ZDIEĽAJ ČLÁNOK