Víťazom turnaja o Pohár Tomáša ĎUBEKA Ružomberok

MFK Ružomberok znova víťazom turnaja „O Pohár Tomáša Ďubeka“

Mladé futbalové nádeje šiestich klubov sa už po siedmy krát stretli na Zvolenskom futbalovom štadióne, aby ukázali svoje futbalové kvality a zabojovali o čo najlepšie výsledky.

MFK Zvolen v spolupráci s odchovancom MFK Lokomotíva Zvolen, reprezentantom Slovenska, najlepším hráčom Corgoň ligy 2013, dlhoročným kapitánom MFK Ružomberok, potom i hráčom českého Slovana Liberec, maďarského FC Zalaegerszeg a dnes hráčom Fortuna ligového Vionu Zlaté Moravce Tomášom Ďubekom usporiadal už 7.ročník turnaja starších žiakov kategórie U15.

Turnaj sa konal na všetkých troch výborne pripravených trávnatých hracích plochách systémom každý s každým celkom v pätnástich zápasoch na 2x20 minút. Starší žiaci domáceho MFK si zmerali sily s rovesníkmi z Lokomotívy Trnava, FK Slovan Levice, ŽP Šport Podbrezová, FC Košice a MFK Ružomberok, ktorí nakoniec piaty krát zvíťazili bez jedinej prehry (doteraz zvíťazila ešte v roku 2014 Podbrezová a v roku 2016 FC VSS Košice).

Ružomberok tak dominoval znova a potvrdil výsadné postavenie v tejto vekovej kategórii, prínosom bolo, že mužstvá hrali síce bojovne, na doraz, no plne v duchu fair-play a šestica arbitrov (Hanes, Mojžita, Priadka, Procházka, Jodas a Farkaš) nemusela udeliť ani jednu žltú, či červenú kartu. Organizátori tradične ocenili i individuality turnaja. Honor najlepšieho brankára si svojimi výkonmi vychytal Jakub Vinarčík (Košice), najlepším hráčom bol vyhlásený Adam Jurík (Ružomberok) a so siedmymi strelenými gólmi (na turnaji padlo spolu až 56 gólov) sa stal naj strelcom Dávid Dvorák (Trnava). Do hry tréneri zapojili celkom až 112 hráčov.

Ocenení boli i najlepší hráči jednotlivých mužstiev Andrej Szijjartó (Ružomberok), Sebastián Kuraj (Podbrezová), Patrik Hrivňák (Trnava), Leo Mizerák (Levice), Patrik Urban (Košice) a za domáci MFK Šimon Kollár.

Po skončení turnaja odovzdal otec Tomáša Ďubeka ( nemohol sa zúčastniť pre tréningové povinnosti vo ViOne) Vladimír Ďubek s riaditeľom turnaja Ernestom Peterkem a riaditeľom MFK Zvolen Petrom Svetlánskym jednotlivým mužstvám originálne diplomy, prvým trom i poháre s venovaním a individuálne oceneným trofeje a vecné ceny od sponzorov.

Tomáš Ďubek náklady na zabezpečenie turnaja, stravovanie i trofeje „zatiahol“ z vlastného vrecka. Samozrejme usporiadajúci MFK zabezpečil kvalitné podmienky pre organizáciu i priebeh 7.ročníka stále populárnejšieho turnaja starších žiakov. Konfrontácia s rovesníkmi nielen v súťažiach v regióne, ale i na takýchto turnajoch dáva trénerom obraz o postavení a kvalite, či nedostatkoch v tréningovom procese a prispieva k futbalovému rastu mladých hráčov.

Výsledky stretnutí 7.ročníka:

MFK Zvolen - FK Slovan Levice 2 : 3 Kollár, Vertheim – Urban 2, Mojžiš

MFK Ružomberok - FK Žel. Podbrezová 2 : 1 Probala, Szíjjartó - Strelec

Lokomotíva Trnava - FC Košice 1 : 1 Dvorák - Urban

MFK Zvolen - FC Košice 0 : 2 Sabolčík, Urban

Lokomotíva Trnava - MFK Ružomberok 0 : 4 Kútnik 2, Bartoš, Renko

FK Žel. Podbrezová - FK Slovan Levice 2 : 3 Surová, Strelec – Mizerák 2, Urban,

MFK Zvolen - FK Žel. Podbrezová 0 : 3 Patúš, Rejdovian, Kordík

FC Košice - MFK Ružomberok 1 : 1 Gajtko - Bartoš

FK Slovan Levice - Lokomotíva Trnava 0 : 6 Dvorák 3, Hrivnák 3

MFK Zvolen - MFK Ružomberok 0 : 4 Renko 2, Kútnik, Probala

FK Žel. Podbrezová - Lokomotíva Trnava 1 : 2 Kuraj – Dvorák, L.Benedikovič

FK Slovan Levice - FC Košice 1 : 4 Bielik – Barto, Choleva, Kaleta, Pasturčák

MFK Zvolen - Lokomotíva Trnava 1 : 4 Bartoš – Dvorák 2, Polakovič, Gajarský

FC Košice - FK Žel. Podbrezová 2 : 0 Gajtko, Urban

FK Slovan Levice - MFK Ružomberok 0 : 5 Renko 2, Probala, Orgoník, Synak

Individuálne ocenenia:

najlepší strelec – Dávid Dvorák (Trnava) 7 gólov

najlepší hráč – Adam Jurík (Ružomberok)

najlepší brankár – Jakub Vinarčík (Košice)

Najlepší jednotlivci mužstiev:

Andrej Szijjartó (Ružomberok)

Sebastián Kuraj (Podbrezová)

Patrik Hrivňák (Trnava)

Leo Mizerák (Levice)

Patrik Urban (Košice)

Šimon Kollár (Zvolen)

Záverečné poradie:

1. MFK Ružomberok 5 4 1 0 16:2 13

2. FC Košice 5 3 2 0 10:1 11

3. Lokomotíva Trnava 5 3 1 1 13:7 10

4. FK Slovan Levice 5 2 0 3 7:19 6

5. FK Žel. Podbrezová 5 1 0 4 7:9 3

6. MFK Zvolen 5 0 0 5 3:16 0

ZDIEĽAJ ČLÁNOK