Víťazstvo nad Rimavskou Sobotou

Tipos III.liga stred - 4.kolo

MFK Zvolen - MŠK Rimavská Sobota 1:0 (1:0)

Gól: 42´ Vlado Slovák
ŽK: 65´ Antal, 71´ Čief - 64´ Nagy, 76´ a 89´ Mičuda
ČK: 89´ Mičuda
Rozhodoval: Krajči
Divákov 221
V druhom stretnutí v anglickom týždni privítal MFK na domácom trávniku Rimavskú Sobotu. Zvolenčania sa museli zaobísť v zápase bez Hrica, Lehockého, Krčmárika, chýbali tentoraz aj Cavar, Suja, Vávro, no objavil sa i nastúpil 26 ročný Keňan Albert Mutiso Muema.
Zostavy:
MFK Zvolen: Mráz - J. Slovák, Bil, Kotora (C), Pavlík, Antal (82´ Oboňa), Valach (46´ Valent), Neušel, Tannhauser, V. Slovák (68´ Čief), Muema (46´ Psársky)
Tréner Miloš Foltán
MŠK Rimavská Sobota: Michálik - Mičuda, Paparyha, Dudek, Nagy (68´ Vasylynets), Boháčik, Juhász, Lavrík, Kamendy (80´ Balog), Vasilko (C), Fajčík
Tréner Tomáš Boháčik
V drese súpera nastúpilo i trio hráčov kedysi hrávajúce vtedy za mužov domácej Lokomotívy. 35 ročný Andrej Kamendy odviedol na ihrisku poctivý výkon, 24 ročný Tomáš Fajčík zahral štandard a medzi žrďami sa predviedol niekoľkými výbornými zákrokmi 46 ročný Mário Michálik, ktorý sa onedlho predstaví v malom futbale v drese úradujúceho majstra Euroteam Zvolen v seniorskej lige majstrov v talianskom Rimini. V doraste MFK pôsobil aj Lavrík.
Domáci futbalisti začali tlakom. Hralo sa veľmi zaujímavé kvalitné stretnutie. Už v 4 minúte prenikol po pravej vertikále Muema a po jeho centri strieľal tesne okolo vinkla Antal. Hostia nakopávali lopty za domácu obranu a v 6 minúte po nedôraznej prihrávke ponúkla obrana MFK loptu v pokutovom území Paparyhovi, no Mráz doslova hokejovým senafórom vytesnil jeho strelu na roh. Zvolenskí mladíci vyhrávali osobné súboje a rýchlymi kombináciami si vytvárali šance. Sám pred brankárom neuspel dvakrát Vlado Slovák, no vynahradil si to v 42 minúte.
So suverénnou drzosťou prenikol pred Michálikovu bránu po ataku Dudeka po páde pokračoval v pokutovom území Zidanovskou kľučkou s otočkou cez loptu a prekvapil strelou k bližšej žrdi. 1:0.
Do druhého dejstva poslal tréner dvojicu čerstvých hráčov, hralo sa hore dole, obe mužstvá bojovali o každú loptu a domáci eliminovali skúsenosť súpera rýchlymi kombináciami. Dominovali obaja brankári a tak sa už stav stretnutia nezmenil.
Okamihy zapasu:
6 min. Keď sa ocitol v 1000% šanci útočník hostí po chybe domácej obrany. Výborným zákrokom sa vyznamenal brankár Mráz
42min. Keď po "Zidanovke" poslal Vlado Slovák brankára hostí do protismeru a rozhodol tak zápas.
Postava zapasu:
Milan Mráz. Svojou kvalitou si udržal čisté konto a MFK tak stačil jediný gól na tradičné víťazstvo 1:0.
Vyjadrenie trénera:
Anglický dvojtýždeň sme zakončili vydretým víťazstvom. Nepodarilo sa nám streliť ukľudňujúci druhý gól, pritom sme mali veľké šance. Súper nepríjemne hrozil. Výsledok bol do konca zapasu otvorený. Aj s Božou pomocou sme napokon udržali víťazstvo.
ZDIEĽAJ ČLÁNOK