MFK sa môže tešiť na ďalšie kolo pohára !

SLOVNAFT CUP3.KOLO

MFK sa môže tešiť na ďalšie kolo pohára !

FC PATA - MFK ZVOLEN 0 : 3 (0:1)

Góly: 7.Penciak (vlastný), 66.Hrebík, 90.Slovák

ŽK: Vaško - Slovák

Rozhodovali: Tomáš Marsal - František Ferenc a Matej Zemko
Divákov 350

MFK nastúpil v zostave:

Patrik Gábriš - Tomáš Mikinič, Igor Kotora (C), Jozef Sombat (85 Jakub Mádel), Daniel Bojda (53 Vladislav Slovák), Luka Pejović (46 Filip Deket), Nikolas Včelka, Peter Lupčo, Andrej Kmeť, Andrely Kouessabio Makela, Miroslav Hrebík,

Tréner: Marián Süttö

V treťom kole Slovnaft cupu vycestovali Zvolenčania znova k súperovi z V. ligy Juh ZsFZ a to k 6.mužstvu tabuľky FC Pata.

Zvolen nepodceňoval súpera z nižšej súťaže, no obetavo hrajúci domáci sa zo začiatku snažili znepríjemňovať situáciu favoritovi, už v 7 minúte však šli hostia do vedenia, keď Mikiničove zakončenie tečoval domáci Penciak za prekvapeného brankára Bartoňa. Potom si Zvolenčania vytvorili tlak, no kopili nepresnosti a domáci prekvapivo do polčasu neinkasovali. V druhom dejstve hráči MFK jednoznačne dominovali vo všetkých herných činnostiach. Domáci pohrozili síce v niektorých ojedinelých akciách, no bez gólového efektu. Keď v 66 minúte zvýši l Hrebík vedenie MFK na 0:2 bolo rozhodnuté. Definitívnu bodku za stretnutím dal v 90 minúte pohotovo striedajúci Slovák.

Zvolenčania sa predčasne tešili na súpera podľa doterajšieho vyžrebovaného pavúka Slovnaft cupu, veď by privítali Bratislavský Slovan, no napokon si na súpera v štvrtom kole pohára budeme ešte musieť počkať. Známy bude až po žrebe, ktorý je na programe v pondelok popoludní (18. septembra). Situácia v pohári sa tak prekvapivo zamotáva.

So súťažou sa nečakane rozlúčili až traja fortunaligisti. Prvé prekvapenie sa udialo na úkor Zlatých Moraviec, ktoré nezvládli penaltový rozstrel a vypadli so Šimonovanmi-Partizánske. Nečakane hladko (1:3) prehral prešovský Tatran v Dubnici. V stredu sa po slabom výkone rozlúčila so súťažou aj Senica, ktorá s Medzevom remizovala 1:1 a v rozstrele prehrala 4:5. Okrem prvoligistov vypadli aj ďalší favoriti z druhej ligy. Nečakanú stopku vystavili tímy z nižších súťaží pätici Sereď, Bardejov, Trebišov, FK Pohronie a Šamorín. 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK