Z Námestovom víťazne

MFK Zvolen – Námestovo 1:0 (0:0)

Gól: 68. Pavlík. ŽK: 1 – 4. Rozhodoval: Holas, 250 divákov.

Zvolen: Mráz - Cavar (61. Antal), Bil, Kotora, Pavlík, J. Slovák, Valent (87. Oboňa), Neušel, Tannhauser (75. Psársky), V. Slovák (73. Vávro), Hric (82. Valach)

Od úvodu sa hralo vyrovnané a kvalitné stretnutie. Námestovo má kvalitné mužstvo s vynikajúcim brankárom. Prvý polčas však patril hosťom. Vytvárali si šance, dominovali v súbojoch. Naopak, Zvolenčania si nevytvorili žiadnu šancu.

Najnebezpečnejšia bola Kurtulíkova delovka, ktorá skončila na brvne, od neho sa odrazila na zrejme čiaru. O tomto okamihu by musel rozhodnúť systém VAR, ktorý však k dispozícii v tretej lige nie je. Do kabín sa šlo za stavu 0:0.

Po zmene strán domáci tréner poslal do hry ofenzívnejších hráčov, čo slávilo úspech. Zápas sa lámal po hodine hry, kde už iniciatívu preberali domáci, ktorí si vytvorili aj viacero príležitostí.

V 60. minúte si loptu na pokutový kop postavil Erik Hric, ktorého bravúrne vychytal gólman Lešňovský. Zvolenčanov tento moment nepoložil, práve naopak. Prepli na vyššie obrátky, súpera doslova ubehali. V 68 minúte rozhodol o osude stretnutia Pavlík.

Okamih zápasu: 68 min gól ľavého obrancu Marka Pavlíka, ktorý si s prehľadom poradil s výborným brankárom hosti, na ktorom si vylámali zuby naši ofenzívni hráči.

Postava zápasu: Martin Tanhauser, ktorý sa vrátil v lete do materského klubu a dnes je už stabilný hráč základnej zostavy a výrazná posila MFK.

Vyjadrenie trénera: Bol to vyrovnaný zápas. V prvom polčase boli lepší hostia, v druhom my. Ani nepremenená penalta mužstvo nezlomila a svojou súdržnosťou dokázalo streliť po peknej akcii víťazný gól.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK