S vedúcim Martinom bez gólov

Tipos III.liga Stred sezóna 2019/2020 8.kolo

MFK ZVOLEN - MŠK FOMAT Martin 0:0 (0:0)

ŽK: 83´Vávro a Psársky – 83´Stašík

Rozhodoval: Belko

Divákov: 179

Zostavy:

MFK ZVOLEN:

Mráz – J. Slovák, Bil, Kotora (C), Pavlík, Vinay (46´Vávro),, Neušel, Valent, Tannhauser (75´Antal), V. Slovák (67´Psársky), Hric

Tréner Miloš Foltán

MŠK FOMAT Martin:

Huszárik – Mlynár (56´Vajagić), Tomka, Palenčár, Stašík (C), Garaj, Moďoroši, Boďa (81´Vavák), Barčík, Chovanec, Ďungel

Tréner Pavol Šuhaj

Pred ôsmym kolom figurovali v tabuľke domáci futbalisti na treťom mieste a na lídra súťaže strácali štyri body. V šlágri kola sa hralo o šesť bodov. Dôležitosť stretnutia bola veľká pre obidve mužstvá.

V úvode stretnutia mohli diváci vidieť na trávniku doslova futbalové šachy. Obaja tréneri naordinovali hru na istotu a pozorné bránenie s rýchlym prechodom do útoku. Hostia po nakopávali dlhé lopty a domáci sa naopak snažili o prečíslenie po rýchlych kombináciách.

Už v 6 minúte sa mohlo rozhodnúť o osude stretnutia, keď po ruke Vinaya zahrávali hostia pokutový kop. No Mráz si na Moďorošiho strelu z bieleho bodu počkal a penaltu zlikvidoval.

Zvolenčania potom zatlačili súpera a už v 12 minúte odkopol loptu na roh pred Vladom Slovákom Tomka. Potom Bilovu hlavičku vytesnil Huszárik na roh.Už o päť minút V.Slovák s Tannhauserom vyzvŕtali obranu hostí. Hostia dirigovaní Barčíkom pohrozili v 20 minúte, no v pokutovom území kraľoval výkonom Bil. Po polhodine hry zase unikol V.Slovák, no Stašík mu nedovolil zakončiť. Hostia stačili eliminovať útoky MFK iba za cenu faulov. Prekvapivo do polčasu neohrozili Mráza v bránke MFK.

V druhom dejstve sa obraz hry zmenil iba na pár minút, keď sa Martinčania snažili rozhodnúť stretnutie, no bránu netrafili. Potom prevzali iniciatívu domáci a v 51 minúte sa Hricovou strelou Huszárik nedal prekvapiť. Poradil si na trikrát i s Tannhauserovým pokusom. Hostia začali hrať tvrdo, pritom si pýtali fauly pred pokutovým územím, no domáca obrana pracovala elasticky a nedovolila ohroziť bránku MFK. V 76´Kotora po nábehu pred pokutové územie strieľal tesne vedľa a potom skončila Antalova hlavička tesne nad. V 83 minúte sa vydal na sólo prienik Hric, no bol doslova brutálnym faulom kapitána Fomatu Stašíkom poslaný na trávnik. Paradoxne iba za cenu žltej karty a pri vzniknutej strkanici dostali kartu aj dvaja Zvolenčania. V závere zlikvidoval šancu hostí výborne hrajúci Bil a v nastavenom čase ešte Pavlík hlavičkoval nad. Škoda že arbitri zaostávali za výkonom hráčov.

Po zápase sa k penaltovému momentu stretnutia vyjadril brankár MFK Milan Mráz: "Pri penalte som sa snažil do poslednej chvíle nepohnúť sa, strieľal ju skúsený hráč, rozbiehal sa pomaly. Keď bol pri lopte naznačil som pohyb a on poslal loptu, presne kde som ju čakal. "

Okamih zápasu:

6minúta - nepremenená penalta hostí

Rýchly gól by favorita dostal do sedla, s ktorého by sa už ťažko dal zosadiť

Postava zápasu:

Brankár Milan Mráz, ktorý s prehľadom chytil penaltu a dal tak zaspomínať na pamiatku zosnulej legendy Vojtecha Belu Mozolániho.

Vyjadrenie trénera:

Chceli sme vyhrať a venovať víťazstvo futbalovej zvolenskej legende. Dnes to boli skôr taktické šachy, ale hostia majú mužstvo na postup. Až neskôr sa ukáže, čí sme bod získali, alebo stratili.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK